کمبود روغن تولیدکنندگان صنعت شیرینی و شکلات را زمینگیر کرد| احتمال افزایش قیمت قند و شکر
جمشید مغازه ای از کمبود روغن صنعت، افزایش بیش از دو برابری قیمت این ماده اولیه و کاهش تولید این محصولات خبر داد و علت آن را بلاتکلیفی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی عنوان کرد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" جمشید مغازهای با بیان اینکه مشکل اصلی صنایع شیرینی و شکلات در حال حاضر تامین روغن است، گفت: روغن صنعتی از حدود ۴۵ روز گذشته در بازار نیست و قیمت هر کارتن ۱۶ کیلویی روغن صاف (روغن قنادی) از حدود ۲۰۰ هزار تومان به بیش از ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات و نامه نگاری برای حل این مشکل، تصریح کرد: هیچ کدام از تلاشهای فعالان صنایع مصرف کننده روغن تاکنون به جواب نرسیده است. بنابراین تولیدکنندگان تحت فشار شدید قرار دارند و اکثر آنها با حداقل ظرفیت فعالیت میکنند، چرا که روغن یکی از مواد اصلی تولید شیرینی و شکلات است.
دبیر انجمن صنفی صنایع بیسکوئیت، شیرینی و شکلات درباره علت کمبود روغن صنعت نیز گفت: ظاهراً علت این وضعیت، تصمیم در رابطه با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی روغن است که مشخص و قطعی نیست. پیشتر اعلام شده بود از اول دی ماه ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف میشود. در این راستا از کارخانجات روغن درخواست شده بود موجودی خود را اعلام کنند. در این شرایط تولیدکنندگان روغن، تمایلی به عرضه روغن ندارند.
مغازهای در ادامه درباره پایان معافیت قند و شکر از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در قانون جدید، اظهار کرد: این قانون بر قیمت شیرینی و شکلات تاثیر خواهد داشت و احتمالاً قیمتها کمی افزایش پیدا میکند.
باید منتظر گرانی قند و شکر باشیم
یک فعال صنعت قند کرمانشاه نیز معتقد است، با وجود آنکه معافیت مالیات بر ارزش افزوده قند و شکر از امروز اجرایی شده، اما تبعات روانی آن از چند روز قبل خود را نشان داده است.
خلیل تنها با بیان اینکه قند و شکر در گروه پنج قلم کالای اساسی مردم در کنار روغن، چای و برنج قرار دارد و کالای مصرفی و مایحتاج روزانه است، افزود: حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده قند و شکر منطقی نیست و تبعات زیادی در بازار بر جای میگذارد که سبد معیشتی مردم را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با بیان اینکه این قانون از امروز (13 دی) اجرا میشود، یادآور شد: تبعات روانی این تصمیم از چند روز قبل خود را در بازار نشان داده و قیمت شکر طی دو، سه روز اخیر حدود ۱۳۰۰ تومان برای هر کیلو گران شده که این گرانی فقط حاصل تبعات روانی است، نه با احتساب حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده.
به گفته خلیل تنها، بسیاری از کارخانجات شکر از دو روز گذشته فروش شکر را به دلیل نگرانی از چند و چون اجرای این قانون متوقف کردند و قیمت شکر که تا چند روز قبل کیلویی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اکنون به ۱۳ هزار و ۸۴۰ تومان درب کارخانه رسیده است.
مدیرعامل هلدینگ تنها یادآور شد: قیمت قند نیز از کیلویی ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان به حدود ۱۷ هزار تومان رسیده که این افزایش هم فقط ناشی از تبعات روانی است.
این فعال صنعت قند معتقد است، با افزودن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده بیش از هزار تومان دیگر هم به قیمت قند و شکر اضافه خواهد شد و با این روند باید منتظر افزایش قیمت بیشتر این محصولات در بازار باشیم.
تنها تاکید کرد: قطعا صنایع مرتبطی که از شکر در محصولات خود استفاده میکنند هم از این تبعات و افزایش قیمت تاثیر خواهند پذیرفت./ ایسنا